Sandra.

De werkloosheid onder zintuiglijk uitgedaagden (blind, slechtziend, doof, slechthorend) duurzaam en kwalitatief te verlagen van 70% naar 20% (door juist de talenten van deze groep te koppelen aan echte banen.)

Spreker

Aan de slag met speciaal talent, bij de meeste mensen nog bekend als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vergt een creatieve manier van kijken, organiseren en doen. Jij staat hiervoor open en je wilt echt aan de slag: hoe doe je dat dan op een resultaatgerichte en sociaal gezonde manier? Graag deel ik het verhaal van restaurant Ctaste (eten in het donker), detacheerder Ctalents en de Sign Language Coffee Bar: onze MKB ondernemingen die sinds 2007 sociaal en commercieel succesvol werkt. Door juist mensen in hun kracht te zetten. Met een gemiddeld cijfer van 9,1 op service ook een outperformer in de markt. Leuk detail:65% van de medewerkers komen uit de Wajong en ons ziekteverzuim is praktisch 0. Uiteraard hebben we veel geleerd van de valkuilen en wat je vooral wel en niet moet doen. Ook neem ik je graag kort mee in het verhaal, mooie voorbeelden en de lessons learned van het inclusiever maken van grote organisaties zoals Zeeman, ABN AMRO, Provincie, Rabobank, PwC etc...90% van onze kandidaten zijn na een jaar nog succesvol aan het werk. Als het je lukt om talenten te kunnen koppelen aan de juiste activiteiten kan je duurzaam resultaatgericht en sociaal succesvol zijn: wie wilt dat nu niet? Can you C talents?

Events

Wil je jouw event inclusief én onvergetelijk maken? Zet dan een Sign Language Coffeebar in, waar de bezoekers leren in gebarentaal hun koffie te bestellen en onze dove gebaaristas voor een fantastische ervaring én natuurlijk heerlijke koffie. Of wat dacht van je van in het donker een workshop blind vertrouwen onder leiding van onze blinde trainers? Ook kunnen we op uw eventlocatie een diner of lunch in het donker verzorgen met onze experts van het donker. Zo creëer je beleving op jouw event en draag je bij aan échte werkgelegenheid.

Adviseur

Inclusiviteit en disability competitiveness staat nog in de kinderschoenen maar wint enorm aan relevantie. De afgelopen 11 jaar hebben we vanuit deze uitgangspunten in onze eigen organisaties en bij diverse grote organisaties duurzaam mogen bijdragen. Graag denken we mee met partijen die inclusiviteit binnen hun organisatie op de kaart willen zetten, op zo'n manier dat het ook gaat bijdragen binnen de organisatie. Welke (strategische en pragmatische) keuzes moet je zetten en hoe implementeer je deze? Of organisaties het nu doen vanuit visie, social return verplichtingen, de banenafspraak of de quotumheffing die eraan komt: voor al deze situaties moet je beginnen met de keuzes te maken die bij je past en voor je organisatie gaan werken. Inclusie is een keuze.

Over mij

Social entrepreneur pur sang Sandra Ballij is in 2007 na haar bankierscarrière een van de eerste succesvolle social enterprises van Nederland gestart: Restaurant Ctaste, dineren in het donker. Daarna volgde een reeks aan succesvolle social enterprises waarvan Ctalents de snelst groeiende is. Allen gericht op duurzame en kwalitatieve oplossingen om mensen met een zintuiglijke uitdaging in hun kracht te zetten. Enthousiast, bevlogen, kritisch en eigenwijs. Als sociaal ondernemer met meer dan elf jaar ervaring heeft Sandra Ballij een gedegen visie op het reilen en zeilen van sociaal ondernemerschap. Het is duidelijk dat ze waardevolle inzichten voor andere ondernemers en werkgevers kan delen.

Contact?

CTASTE

In 2007 is een van de eerste succesvolle social enterprises van Nederland gestart: Restaurant Ctaste, dineren in het donker.  Het idee om dit concept naar Nederland te halen, begon ooit als een grapje aan de bar. Maar een jaar later opende Ctaste zijn deuren in Amsterdam. Inmiddels komen er jaarlijks 20.000 gasten over de vloer en krijgt de bediening gemiddeld een 9,1. Dat heeft alles te maken met de beslissing om blinde obers in dienst te nemen. Vervolgens zijn ook:
  • de attractie CtheCity: In een ruimte van 300m² simuleren we scènes van Amsterdam met geur, geluid en tastbare objecten. In het donker ervaar je met een blinde gids de stad Amsterdam.
  • Detacheerder Ctalents: Ctalents ondersteunt jonge professionals die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn bij het vinden van betaald werk. Wij zijn de schakel tussen werkgevers en werkzoekenden met een zintuiglijke uitdaging. Onze doelstelling is om iedereen met een visuele of auditieve beperking te voorzien van een betaalde werkplek. Via ons trainingsprogramma wordt gekeken naar de talenten en mogelijkheden en wordt gekeken waar een match gemaakt kan worden.
  • de Sign Language Coffee bar opgezet:Een gezellige koffiebar waar je letterlijk op je wenken bediend wordt door onze dove gebaaristas. Je bestelt bij ons namelijk jouw verantwoorde koffie in gebaren.

De basis van onze filosofie ligt in het inzetten van juist de talenten. Juist die talenten kunnen heel waardevol zijn binnen een organisatie. Inclusie als het nieuwe normaal. Onze droom is om de werkloosheid onder deze talentvolle doelgroep kwalitatief en duurzaam te verlagen van 70% naar 20% .

Website van ctaste

Stuur mij een bericht

    Bovenkant