Rutger.

Bijna iedereen kan werken op zijn eigen niveau bij een reguliere werkgever of een social firm, en sterker nog: iedereen heeft daar recht op, aan de kant staan leidt nergens toe! Werken vergroot eigenwaarde, zelfrespect en zelfstandigheid en daar word je beter van!

Spreker

Het lijkt zo simpel, mensen met een arbeidsbeperking aan het werk brengen in gewone bedrijven. Maar, wat vinden de collega’s in het bedrijf er van? Hoe ga je om met deze groep, zijn ze echt anders? En wat vindt de betrokkene er zelf van? Vragen als “zullen ze aardig tegen mij zijn, ga ik de weg vinden naar en in het bedrijf?” Sinds 2005 bracht ik als Wsw directeur honderden mensen naar buiten, uiteindelijk met succes, maar dat pad ging niet over rozen!

Adviseur

Mensen in beweging krijgen, angsten overwinnen, samen optrekken om er een succes van te maken. Hoe leer je medewerkers werknemersvaardigheden op een effectieve manier in te zetten en hoe begeleid je deze groep zodanig dat het een succes wordt. Dat is een serieus traject waarin ook erg veel gelachen is en met vallen en opstaan bereik je je doel, 15 jaar ervaring met mensen met een beperking aan het werk brengen deel ik graag met je!

Coach

Als directeur van twee grootstedelijke Wsw bedrijven heb ik veel meegemaakt. Vele malen vastgelopen op wet en regelgeving, onbegrip, het ambtelijk apparaat, perverse prikkels, oude culturen, gebrek aan gevoel voor urgentie…. Steeds weer oplossingen gezocht, via de dialoog maar ook door gewoon te doen en het te laten zien dat het werkt. Loop je vast, net zoals dat mij zo vaak overkwam? Ik help je graag weer op weg, door samen vanuit een ander perspectief naar een vraagstuk te kijken en mooie resultaten te bereiken.

Over mij

Op een koude winterochtend in 1954 geboren, opgegroeid in Amsterdam en het Gooi. Als leraar voortgezet onderwijs mijn carrière begonnen. Na zeven jaar mijn vleugels in het bedrijfsleven uitgeslagen. Het ontwikkelen van mensen en het samen bouwen zijn sindsdien belangrijke thema’s gebleven.  In het bedrijfsleven veel in teamverband gewerkt aan nieuwe ondernemingen in het groot MKB, in binnen- en buitenland. Om mijn strategische, marketing en commerciële vaardigheden te verruimen heb ik NIMA gedaan en later mijn doctoraal Bedrijfskunde aan de Erasmus behaald. In 1994 leidde deze persoonlijke ontwikkeling tot de vraag om een productie-unit van een Wsw bedrijf in zuidoost Limburg opnieuw te positioneren. Vervolgens in 2004 benoemd tot algemeen directeur van het Wsw bedrijf in Utrecht en honderden mensen naar werk bij reguliere werkgevers begeleid. Van Voorjaar 2013 tot voorjaar 2018 heb ik het sociaal werkbedrijf  Pantar in Amsterdam gereorganiseerd om een belangrijke rol in de uitvoering van de Participatiewet te kunnen nemen. Sinds ik actief ben in de Wsw heb ik steeds gewerkt aan verzakelijking, met oog voor de mensen waar het om gaat. Ontwikkelen en uitdagen in plaats van pamperen, in of zo dicht mogelijk bij de reguliere arbeidsmarkt.

Contact?

DE WSW

De Wsw bestaat niet meer en is meer levend dan ooit. Blijf de infrastructuur van de oude sociale werkplaatsen gebruiken voor arbeidsontwikkeling voordat alle kennis en ervaring verdwenen is in sterfhuisconstructies of leegloop. Het nieuwe sociaal werkbedrijf is het doorgangshuis voor mensen uit de kaartenbak op weg naar een passende baan in een ‘gewoon’ bedrijf. Trouwens, wat zijn gewone bedrijven eigenlijk? Het sociaal werkbedrijf is het opleidingsbedrijf voor medewerkers die een steuntje nodig hebben om hun talenten en vaardigheden te ontdekken.

Stuur mij een bericht

    Bovenkant