Biografie Kees Klomp

Biografie

Ik ben geboren in 1968 en getogen in Haarlem. Ik heb ondernemerschap met de paplepel ingegoten gekregen, als kind van ouders met een winkel. Ik ben qua waarden en ethiek gevormd door mijn opa; een socialistische havenarbeider uit IJmuiden met een groot hart en idem dito maatschappelijk engagement.

Ik woon in het Drentse dorpje Drouwen. Midden in de natuur. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Eva, Ivy en Finn.

Ik ben een hartstochtelijk voorvechter van de Betekeniseconomie en maatschappelijk betekenisvol ondernemen in Nederland. Ik geef mijn passie gestalte als consultant, mentor, spreker, content-maker en ondernemer.

Na een studie politicologie en communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, ben ik bijna 15 jaar werkzaam als marketing-adviseur bij de gerenommeerde internationale adviesnetwerken BBDO, Y&R en TBWA, alwaar ik vele, grote (inter)nationale merken adviseerde.

In 2006 loop ik vast met mijn maatschappelijk geëngageerde ethiek in het conventionele bedrijfsleven. Het lukt me niet langer om te werken voor bedrijven die alleen maar bezig zijn zichzelf te verrijken; ten koste van de planeet en/of mensheid. Ik beslis dan ook om ontslag te nemen, te verhuizen naar een klein dorpje in Drenthe, en mijn kennis en kunde op het gebied van business development voortaan alleen nog maar te gebruiken om de wereld te verbeteren. Ik gebruik daarbij mijn boeddhistische levensbeschouwing als actieve inspiratiebron. Vandaar dat mijn bedrijf Karmanomics heet.

Ik heb sindsdien 5 boeken geschreven. 3 boeken over het snijvlak tussen boeddhisme en business: Verlichting in Business; het pad naar persoonlijk geluk, zakelijk succes en maatschappelijke voorspoed, Karmanomics; wat bedrijven het boeddhisme kunnen leren en Bloei; werken aan geluk in organisaties. In 2016 verscheen ook de managementbestseller en het voor de PIM Marketingliteratuurprijs én Managementboek van het Jaar genomineerde – Handboek Betekenisvol Ondernemen van mijn hand. In 2018 verscheen Pioniers van de nieuwe welvaart, een zoektocht naar de dilemma’s en drijfveren van betekenisvolle ondernemers.

Ik heb in de loop der jaren een enorme hoeveelheid ondernemers geholpen met het (uit)bouwen van hun betekenisvolle bedrijven; dit zowel in de hoedanigheid als adviseur als in de hoedanigheid als mentor.

Ik ben initiatiefnemer van het content-platform Purpose People. In het kader van praktische kennisoverdracht, interview ik elke week betekenisvolle ondernemers en probeer daarbij het persoonlijke verhaal achter hun ondernemingen op film te vangen. Zie MaatschapWIJ Purpose People voor een overzicht van alle geïnterviewde ondernemers:

Kop koffie? Neem contact met mij op.

Bovenkant