Open hiring creëert nieuwe kansen

Door Bartel Geleijnse, gepubliceerd op 1 april 2019

Als je bij MamaLoes wilt werken hoef je niet te solliciteren, zij doen namelijk aan open hiring. MamaLoes is het bedrijf van Loes de Volder. Het bedrijf verkoopt babyspullen, zowel online als in fysieke winkels.

De ervaring is dat mensen die moeite hebben met het vinden van werk, juist heel erg gemotiveerd zijn om te werken. Bij MamaLoes worden voor deze mensen kansen gecreëerd. De mensen die interesse hebben in de baan hoeven alleen maar hun naam op een lijst te zetten en dan zijn ze aangenomen. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Er wordt gezegd dat iedereen gelijke kansen heeft maar in de praktijk is dit niet altijd het geval. Dit komt vaak door de vooroordelen die men over elkaar heeft en daar is dit initiatief een hele belangrijke beweging in. Het komt er op neer dat mensen op deze manier een oprechte begeleiding, ontwikkeling en opleiding krijgen. Via deze manier kan dat goed tot z’n recht zou kunnen komen.

Het is een heel goed initiatief dat vanuit een oprechte organisatie is vormgegeven. Ik hoop heel erg dat de open hiring van MamaLoes mag dienen als etalage zodat het meer navolging zal krijgen. MamaLoes, gesteund door de Start Foundation, is namelijk een voorloper waar nog veel andere organisaties wat van kunnen leren.

Tag: ,
Categorie: ,
Bovenkant