Blu-Me opent haar deuren

Door Bartel Geleijnse, gepubliceerd op 21 februari 2019

De feestelijke opening van Blu-Me vond plaats op donderdag 14 februari 2019 in het Pharosgebouw gelegen in Hoofddorp. Blu-Me verbindt mensen, bedrijven en instituten die met elkaar willen bouwen aan de nieuwe economie.

People Purpose Practice mocht deel uitmaken van deze opening en heeft de avond van sprekers voorzien. Mede initiatiefnemer van Blu-Me: Jack Stuifbergen, Co-Founders van Purpose People Practice: Kees Klomp en Bartel Geleijnse waren de sprekers van de avond.

Kees Klomp legde tijdens zijn presentatie de echte betekenis van economie uit. Bartel Geleijnse vulde hem aan op de belangrijke voorbeeld rol die sociale ondernemingen hier hebben en hoe belangrijk het is dat de samenwerking met het regulier bedrijfsleven wordt gezocht. Het is de missie van Purpose People Practice om succesvolle bedrijven betekenisvoller te maken en om betekenisvolle bedrijven succesvoller te maken.

Bartel legde dit nader uit tijdens zijn presentatie. Zo ziet hij drie fasen voor sociale ondernemingen om succesvol te worden. In fase 1, de start-up fase, gaat het binnen het bedrijf om het vinden van het juiste verdienmodel samen met het maken van impact. De focus ligt op bewustwording, vooral binnen de organisatie. Fase 2 de scale up fase, staat in het teken van de voorbeeldfunctie en op de bewustwording van de omgeving. In de laatste fase is samenwerking met het bestaande bedrijfsleven essentieel. Door middel van co-creatie maak je namelijk echte duurzame impact.

Al met al was het een geslaagde avond. Blu-Me en Purpose PeoplePractice hebben een gezellige en leerzame bijeenkomst met gelijkgestemden georganiseerd. Blijf op de hoogte van de volgende evenementen die we vanuit Purpose People Practice helpen organiseren!

Tag: ,
Categorie: ,
Bovenkant